Adopteer een paard of afstand

Hurmes Dierenthoes heeft een warme stal en een sappige wei voor de paarden en pony’s. Wil je een van deze dieren steunen met een maandelijkse bijdrage? Klik dan op de “steun-knop” van jouw favoriete dier!

Graag stellen we aan je voor... Pukkie!

Zoals jullie kunnen zien past mijn naam erg goed bij me. Ik ben met recht een mini, ofwel een Pukkie. Ik was één jaar oud toen ik bij een handelaar stond, klaar om naar Spanje op transport te gaan zodat er worst van mij gemaakt kon worden.

Begrijp jij nou dat mensen dat kunnen doen? Gelukkig hebben Sandra en Patrick me vrijgekocht en was ik veilig! Ik ben inmiddels al 15 jaar onderdeel van de beestenbende en daar ben ik echt trots op! Wie mijn ouders waren weten ze hier niet, maar de combinatie van mijn vader en moeder hebben een apart resultaat gehad; mijn rug is erg lang, mijn voorbenen zijn krom en mijn hoofd is erg groot. Maar alles bij elkaar maakt dit me alleen maar leuker, vind je niet? Ik ben hoe dan ook net zoveel paard als de rest! Ik heb op dit moment nog geen vriendjes die me steunen op afstand. Wil jij mijn vriendje zijn?

Graag stellen we aan je voor... Schumi!

Mijn naam is Schumi, ik ben ook al zo’n 15 jaar onderdeel van de familie van Hurmes Dierenthoes. Ik ben geboren bij een fokker die met pony’s naar keuringen gaat maar ik was net niet goed genoeg en moest daarom weg.

En omdat ik niet gecastreerd was en hengsten niet echt gewild zijn in de paardenwereld was de kans groot dat ik bij de slager zou eindigen. Gelukkig hebben de mensen van Hurmes Dierenthoes daar een stokje voor gestoken en woon ik nu dus al heel lang hier. Ik ben toen ik nog maar heel jong was te vroeg bij mijn moeder weggehaald en zocht steun toen ik hier kwam wonen. Pukkie heeft me daarbij geholpen, hij woonde hier toen al en hij is vanaf het begin mijn beste vriend. De mensen hier zijn gek op me, ze zeggen dat ik ongelooflijk lief ben. dat is altijd fijn om te horen! Ik heb wel één probleempje; ik heb best snel last van koliek en mijn dieet mag daarom niet te snel wijzigen. Maar ze weten hier heel goed wat ik nodig heb dus dat zit wel goed. Zo’n leuk ventje als ik verdient wel een vriendje dat hem financieel wat steunt, vind je niet? Wil jij mij misschien steunen?

Graag stellen we aan je voor... Emma!

Mijn naam is Emma, ik ben een Haflinger pony. Ik ga later nog het een en ander over mezelf vertellen, ik heb nu even geen tijd want ik hoor net dat mijn eten klaar staat!

En eten is mijn grootste hobby! Ik heb nog geen op-afstand-vriendjes, wil jij mij steunen?

Graag stellen we aan je voor... Morgan!

Ook ik zal alvast een héél klein beetje over mezelf vertellen. Mijn naam is Morgan en ik ben een NQHA merrie, een Quarter Horse dus (en die kunnen heel hard rennen op een kwart mijl).

Ik ben een van de oudjes van de stal, ik ben 26 jaar oud. Ik heb op dit moment nog geen vriendjes op afstand die me een helpend hoefje geven, wil jij mij steunen?

Graag stellen we aan je voor... Punkie!

Mijn naam is Punkie, ik ben het dochtertje van pony Maddy. Toen wij vrijgekocht zijn door de mensen van Hurmes Dierenthoes waren we er slecht aan toe. We zaten vol met luizen en wormen en waren mager en verwaarloosd.

Ik was nog maar heel erg klein (maar een paar weken oud) en het vermoeden is dat ik het niet lang overleefd zou hebben als we niet naar Hurmes Dierenthoes waren gegaan. De man waar we woonden was een handelaar die er enkel op uit was om geld aan ons te verdienen. Zich druk maken om onze gezondheid deed hij niet. Gelukkig ben ik helemaal opgeknapt en ben ik nu een levenslustig en vrolijk meisje, mijn moeder heeft echter nog steeds last van de lange verwaarlozing in haar verleden. Maar we zijn hier in heel goede handen en we krijgen dus de beste zorg! Ik zou heel graag een vriendje op afstand hebben die me steunt! Wil jij dat zijn?

Graag stellen we aan je voor... Jentle!

Mijn naam is Jentle, ik ben makkelijk te herkennen aan mijn grote witte bles. Ik woon hier nog niet zo lang, pas sinds januari 2020. De reden waarom ik hier mocht komen wonen is omdat ik spat heb in een van mijn achterbenen.

Spat is artrose (gewrichtsslijtage) van twee kleine gewrichtjes in het spronggewricht. Bij mij betekent dit dat ik niet meer gebruikt kan worden als rijpaard maar alleen als knuffelpaard. En dat vind ik helemaal niet erg! Ik mag hier nu heerlijk genieten van de rust en kan zelf mijn tempo bepalen. En uiteraard krijg ook ik alle verzorging en aandacht die ik verdien en nodig heb! Wil jij mij steunen en mijn vriendje zijn?