Open dag 2022!!

Op de Lochtstraat 22 in Stramproy, op de weg naar Nieuw Vossenven, ligt stichting Hurmes Dierenthoes.
Hier wonen Sandra en Patrick Dorenberg-Peeters en hun zonen Sem en Luca. Grotere dierenvrienden dan deze mensen tref je zelden of nog waarschijnlijker, nooit! Alles staat in het teken van de dieren. Honden, katten, konijnen, kippen, geiten, cavia’s, hangbuikzwijnen, paarden en nog veel en veel meer diersoorten, worden hier liefdevol opgevangen en verzorgd tot het einde van hun leven. Big Deal! zul je misschien zeggen; er zijn wel meer mensen die allerlei dieren aan huis hebben en ze verzorgen. Klopt, maar ook tegen de 400? En zijn dat ook dieren met, laten we het voorzichtig zeggen: een rugzakje? Het zijn namelijk dieren met een beperking die elders niet terecht kunnen simpelweg omdat niemand ze wil opvangen of omdat het dier bijna niet op te vangen is.

Wat denk je van dat hondje of die kat die jarenlang bij zijn baasje heeft gewoond en dat baasje overlijdt onverwacht? Vaak kan zo’n hond of kat niet meer aan een ander baasje wennen en maar al te vaak is een spuitje een ‘oplossing’. Zo’n hond of kat bloeit op als hij bij andere honden of katten wordt gezet en heeft nog een mooi en goed leven bij Hurmes Dierenthoes. Maar ook die eend of kip met maar 1 poot of die hangbuikzwijnen die met een kruisboog zijn beschoten (Echt waar!) vinden hier een liefdevol bestaan.

De dieren die bij Hurmes zitten blijven daar maar ze kunnen toch ook nog een ander virtueel baasje krijgen. Hoe? Dat vertellen we op 30 juli van 12.00 tot 16.00 uur als Hurmes Dierenthoes voor de eerste keer de deuren open gooit voor publiek vanwege hun 5 jarig bestaan. Deze feestdag staat daarnaast in het teken van het nieuwe project waar dit jaar mee gestart gaat worden. Het realiseren van een aantal nieuwe kattenverblijven voor de extra zorgenkatjes en het herinrichten van de paardenstal. Stichting Dierenlot gaat hiervoor elke euro die tijdens de open dag wordt binnen gehaald verdubbelen tot een maximum van 2500 euro. Het zou toch geweldig zijn als dit bedrag binnen gehaald wordt om te kunnen starten met het nieuwe project.

Kom zelf kijken hoe al deze dieren worden opgevangen en verzorgd door Sandra, Patrick en hun zonen. Uiteraard staan een hapje en drankje klaar en misschien vind je wel een leuk souvenir! Maak kennis met de vele vrijwilligers die deel uit maken van de familie die Hurmes Dierenthoes is. Ben je een dierenliefhebber?

Dan mag jij op 30 juli niet ontbreken op Lochtstraat 22! Breng gerust je kind(eren) mee want zij kijken hun ogen uit.