Terugblik op het afgelopen jaar 2020

Voor de meeste mensen was 2020 een bewogen jaar. Het coronavirus zette de wereld op zijn kop. Ook voor ons kleine dierenthoes waren de gevolgen enorm. Het vele werk dat de verzorging van oude, zieke en gehandicapte dieren met zich meebrengt kwam in zijn geheel op de schouders van ons als gezin terecht. De hulp van vrijwilligers mocht om veiligheidsredenen niet meer ingezet worden. Ook bezoek van belangstellenden waarbij de dieren altijd op donaties konden rekenen werden om deze redenen geschrapt.

Heel blij waren en zijn we met de inzet van onze vrijwilligers achter de schermen.
De volgende projecten zijn opgestart:

  • Structurering van de socialmediakanalen.
  • Via Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van het wel en wee van onze dieren. Daarnaast wordt er regelmatig extra informatie gedeeld over de verzorging van dieren.
  • Ontwikkeling van een compleet nieuwe website www.hurmesdierenthoes.nl met verschillende donatieplatformen. Hierbij hebben we veel hulp gehad van Jonne met haar bedrijfje Creatieve Monsters.

Creatieve creaties om geld in te zamelen voor de dieren. Zoals een loterij waarmee je een mini portret van je eigen dier kon winnen, de unieke Hurmeskerstkaarten, de verjaardagskalender met elke maand foto’s van de leukste Hurmesdieren en de prachtige kerstmishangers die in menig huis de kerstboom sierden.
Het motto van 2020 was ‘we doen het samen’ en zo voelt het ook echt.

Wie zijn ons ontvallen?
We hebben heel wat verliezen te verwerken gekregen. Je weet dat dit kan gebeuren met oudere en/of zieke dieren, maar het raakt ons elke keer toch weer keihard. De volgende dieren zijn in 2020 over de regenboogbrug gegaan:

Honden Tobie, Beertje, Sammy, Murfie en Lady
Paarden Billy en Chester
Katten Snoet, Poekie, Jip, Baer, Keesje, Rakker, Rooie, Kimmie en Slungie clowntje
Beide gerbils, Suske en Wiske, cavia Bruno, verschillende hanen, kippen, duiven en konijnen

Wie zijn in de Hurmesfamilie opgenomen?
Voor elk dier dat we verliezen dienen zich wekelijks nieuwe aan om die plaats weer in te nemen. We zijn druk bezig met het maken van richtlijnen zodat we ons werk kunnen blijven doen. Als we de financiële middelen hadden zouden we elk dier helpen, maar nu moeten we soms moeilijke keuzes maken. Als een dier ons nodig heeft, omdat hij echt nergens anders terecht kan, dan maken wij ruimte in ons hart en ons huis. Zo hebben wij het afgelopen jaar de volgende dieren verwelkomd.

Beertje de rottweiler, Beertje en Wolfie (de broertjes), Binkie, Debbie, Amanda, Tanja, Kim en Basje
Katten Sjakie, Pasha, Skyler, Roosje, Tommie, Boes en Gerrit
Geiten Mama, Punkie en Sillie Bootsie (Weet je nog? Wat een verrassing was dat.)
Kleine dieren: 11 grasparkietjes, 5 hanen, 2 kippen, 1 zebravink en 1 cavia

Love is in the air
Wij zijn dol op de dieren, maar ook de dieren onderling vormen (soms onwaarschijnlijke) vriendschappen. De volgende koppeltjes leveren vaak een ‘aaah-momentje’ op:

Hondjes Pim en Pom (samen binnengekomen), hondjes Debbie en Binkie (samen binnengekomen), hondjes Bobbie en Boyke (niet samen binnengekomen), hondjes Wolfie en Beertje (samen binnengekomen)
Vriendjes Haantje de haan en Johnnie het kauwtje (niet samen binnengekomen). Je ziet vaak Johnnie op Haantje’s rug rondrijden.
Vriendjes Opi de cavia en Omi het konijntje, beide hoogbejaard en niet gelukkig in de grote groep. Daarom nu samen binnen in de woonkamer.
Paarden Morgan en Jentle, moeder en dochter.

In gesprek met….
Carin

Ik leerde Hurmes Dierenthoes kennen via Francie die hen op Facebook had gezien. Ik vond het meteen geweldig wat Sandra met haar gezin doet voor dieren die ergens anders geen kans meer kregen. Ze nam probleemkatjes op via het asiel bij mij in de buurt en de dierenkliniek waar ik werk en toen besloot ik ook een steentje bij te dragen. Eerst met de kerstactie 2019 en sinds het voorjaar van 2020 overleggen Francie en ik elke week online met Sandra over de socialmediaplatformen en de website. Zo blijven we rechtstreeks op de hoogte en helpen we mee inkomsten te genereren voor de stichting. Natuurlijk hebben we ook ieder ons eigen Hurmesdier op afstand geadopteerd. Verder zijn we al volop aan het brainstormen over de invulling van activiteiten bij Hurmes Dierenthoes na corona, zodat iedereen de kans krijgt om met eigen ogen te zien hoe goed er wordt gezorgd voor deze dieren. Hurmes is kleinschalig, maar toch groots. Je ziet meteen dat je energie en geld goed besteed is.

In gesprek met….
Francie

In 2019 had mijn eigen dierenschaar zijn limiet wel bereikt door de beschikbare ruimte en tijd met mijn twee nieuwe adoptiehonden en zes zwerfkatten. En op dat moment, toeval bestaat niet, kwam op Facebook een berichtje van Hurmes Dierenthoes voorbij. Ze deden een oproep voor spullen voor hun veiling om zo wat extra geld te werven. En dat bracht me op een idee. Waarom niet zelf een kerstactie starten voor dit goede doel? Zo kun je voor nog meer diertjes wat betekenen. En zo is het vrijwilligerswerk begonnen. Van een succesvolle kersthangeractie naar een loterij. Toen een plan van aanpak voor de social media, om meer volgers te bereiken met mooie content en om Sandra hiermee te ontlasten. Ik doe dit samen met Carin, iedere week hebben we een redactioneel overleg waar we content, acties en andere zaken plannen. Ook de kerstkaarten- en kalenderactie waren hiervan een resultaat.
Heel dankbaar werk, iedere actie helpt toch weer om die maand de lasten wat te verlichten. Voor 2021 hoop ik dat we ons adoptieprogramma verder succesvol kunnen uitrollen.

Dat was het voor deze keer.
Meer Hurmesnieuwtjes in de volgende nieuwsbrief.